Bio-based gordijnen

Bio-based gordijnen

Bio-based gordijnen

Ontdek een wereld van luxueuze duurzaamheid met onze collectie bio-based stoffen, waar hoogwaardige natuurlijke materialen zoals wol, linnen, bamboe, jute en katoen samenkomen in een perfecte balans van comfort en elegantie.

Geniet van de voordelen van bio-based stoffen, die niet alleen afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, maar ook CO2 opnemen tijdens hun groeiproces. Deze grondstoffen kunnen keer op keer worden geoogst of gewonnen, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor jouw interieur.

Onze stoffen met het bio-based label bestaan voor 100% uit deze eco-vriendelijke vezels, waardoor ze niet alleen een vleugje verfijning aan je interieur toevoegen, maar ook gemakkelijk recyclebaar zijn. Met een focus op een groenere toekomst, kun je kiezen voor een stijlvolle en tegelijkertijd milieubewuste optie.

Kies voor comfort, kies voor stijl, kies voor duurzaamheid.

Linnen gordijnen

Verken de tijdloze pracht van linnen: een milieuvriendelijke keuze met een rijk verhaal. In slechts 100 dagen groeit de vlasplant uit tot een verfijnde vezel, gereed om tot leven te komen. Het zachte, gewassen linnen voegt direct een ontspannen en pure uitstraling toe aan je interieur.

Met zijn natuurlijke glans en elegante textuur staat linnen bekend om zijn unieke karakter. De subtiele onregelmatigheden in de stof dragen bij aan de charme van deze natuurlijke vezel.

Elk seizoen wordt verlevendigd door linnen, dat zich aanpast aan de temperatuur. Hier is een handige tip – kies voor linnen in een oversized uitvoering voor de perfecte uitstraling.

Maak een bewuste keuze, kies voor linnen – waar stijl en duurzaamheid samenkomen. Ontdek de veelzijdigheid van linnen in onze bio-based collectie. 

Linnen gordijnen
Wollen gordijnen

Wollen gordijnen

Ervaar de weelde van wollen gordijnen, meesterlijk vervaardigd van schapenwol waarbij dierenwelzijn voorop staat – onze wol is mulesingvrij.

Dankzij de unieke kroezing van wol behouden deze gordijnen veerkracht, blijven ze kreukvrij en behouden ze hun vorm met minimale slijtage. Naast deze duurzame eigenschappen biedt wol natuurlijke voordelen zoals brandvertraging, geluidsabsorptie, antistatische werking, en weerstand tegen geuren en vlekken, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk interieur.

Kies voor tijdloze elegantie en natuurlijke warmte en ga voor 100% wol.

Bamboe gordijnen

Ontdek de zachte natuurlijke pracht van bamboe. De bamboeplant groeit in slechts 45 tot 60 dagen uit in een indrukwekkende plant van wel 23 meter hoog. Deze groeiwijze is wat bamboe milieuvriendelijk maakt.

Bamboe, van nature antibacterieel, behoudt deze kwaliteit in ons ongeverfde doek. Onze bamboestoff en zijn zacht, soepel, antistatisch en kreuken nauwelijks.

Voeg een vleugje natuurlijke luxe toe aan jouw huis en geniet van een gezondere leefomgeving. Breng met onze 100% bamboe gordijnen natuurlijke schoonheid in jouw interieur.

Bamboe gordijnen
Jute gordijnen

Jute gordijnen

De natuurlijke touche van jute, een tijdloze vezel met een rijke geschiedenis. Uit de stengels van de juteplant wordt deze sterke stof vervaardigd. Doordat de planten gedijen in natte en warme klimaten hebben ze slechts vier tot zes maanden nodig om uit te groeien tot een drie meter hoge plant, waarna ze geoogst kunnen worden.

 

Jute staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, waarbij onregelmatigheden in structuur de natuurlijke charme van de vezel benadrukken.

 

Voor een stoer en tijdloos uiterlijk, adviseren we jute gordijnen in een oversized uitvoering. 

Kies voor de warme en authentieke uitstraling van jute.

Katoenen gordijnen

Uit de zachte pluizen van de katoenplant groeit in 100 dagen een volwassen en bloeiende plant. Het duurt dan nog 60 dagen voordat de zaadpeulen openbarsten en de kostbare katoenvezels tevoorschijn komen.

In onze bio-based collectie wordt BCI-katoen gebruikt. Dit betekent dat er minder water en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, met speciale aandacht voor bodemgezondheid en het milieu.

Katoen staat bekend om zijn zachtheid, soepelheid en ademende eigenschappen.

Breng de natuurlijke schoonheid naar binnen door te kiezen voor duurzame en stijlvolle katoenen gordijnen in jouw interieur.

Katoenen gordijnen