Maakwijze gordijnen

Unieke en zorgvuldige maakwijze

Onze gordijnen worden op een unieke en zorgvuldige wijze gemaakt. Ondanks onze collega’s de gordijnen in Roemenië en Polen laten produceren door een derde partij, hebben wij ervoor gekozen om de gordijnen onder eigen productie in Nederland te maken.

Doordat de productie door onszelf in Nederland plaatsvindt hebben we meer controle over de kwaliteit van onze gordijnen. Daarnaast biedt onze productie in Nederland meer voordelen op gebied van kwaliteit, snelheid en duurzaamheid. 

Gordijnen op maat

Enkele plooi

Ons atelier maakt verschillende soorten gordijnen zoals de enkele plooi. De enkele plooi geeft een simpele en moderne uitstraling aan uw gordijnen. Bij een enkele plooi wordt er minder stof gebruikt waardoor de gordijnen ‘strakker’ hangen. Een enkele plooi wordt meestal gekozen bij gordijnen met patronen, gevoerde gordijnen of stoffen die stugger aanvoelen.

Ons atelier gebruikt een plooifactor van 180% tot 210% voor de enkele plooi. Ons advies voor een enkele plooi is 200% plooien. 

Vlinderplooi

Een vlinderplooi wordt ook wel een dubbele plooi genoemd. Bij een vlinderplooi wordt iets meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi. Een vlinderplooi geeft wel meer ‘body’ aan de gordijnen doordat er meer stof wordt gebruikt. Het kan erg sfeervol uitstralen bij effe gordijnen, luchtige stoffen en natuurlijke materialen.

Voor een vlinderplooi streven we naar een plooifactor tussen 210% en 250%. Ons advies voor een vlinderplooi is 230%. 

Triple plooi

Een triple plooi heeft 3 ‘plooien’ en is ontworpen om meerdere plooien te hebben die in gelijke afstanden zijn gescheiden. Doordat het gordijn 3 plooien heeft, geeft dit een vollere en luxueuze uitstraling. Daarnaast helpt een triple plooi ook om het lichtinval beter te regelen. Een triple plooi past bij verschillende interieurstijlen zoals klassiek, landelijk of romantisch. Er worden meestal warme en zachte kleuren gekozen en natuurlijke of zachte materialen bij een triple plooi.

Voor een driedubbele plooi wordt meestal een plooi factor tussen 230%-300% gebruikt. Ons advies is om een plooifactor van 260% te gebruiken.

Ringgordijnen

Ringgordijnen zijn voorzien van ringen aan de bovenkant. De ringen worden over een roede geschoven waardoor de gordijnen gemakkelijk open en dicht te schuiven zijn. Ringgordijnen worden vaak gecombineerd met vouwgordijnen of jaloezieën om een persoonlijke en unieke uitstraling te creëren. Ringgordijnen passen bij verschillende interieurstijlen zoals moderne interieur, Scandinavische interieur en industriële interieur.

Voor ringgordijnen gebruiken we een plooifactor tussen 230% en 300%. Ons advies voor ringgordijnen is 250%. 

Ring gordijnen
Wave gordijnen

Wave gordijnen

Een wave gordijn is op een speciale manier geplooid waardoor het een golvend effect krijgt bij het ophangen. Een wave gordijn heeft een strakke en moderne uitstraling en past bij een minimalistisch interieur, Scandinavisch of moderne inrichting. Ook bij een industrieel interieur kan een wave gordijn goed passen in combinatie met stoere materialen zoals linnen of denim. Een wavegordijn is dus veelzijdig en past bij veel interieurstijlen.

Ons atelier gebruikt een plooifactor van 230% tot 300% voor de wave. Ons advies voor een wave gordijn is 250% plooien.