Duurzame gordijnen

Milieuvriendelijke gordijnen

Duurzame gordijnen zijn gordijnen die zijn gemaakt van materialen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn geproduceerd en die een lange levensduur hebben. Veel branches hebben zich aangepast door de klimaatveranderingen. Ook in de textielindustrie zijn nieuwe technieken ontwikkeld waardoor stoffen duurzamer geproduceerd worden. De belangrijkste ontwikkelingen is het hergebruik en efficiënt gebruik van materialen.  

Op deze pagina bespreken we de belangrijkste kenmerken van onze duurzame gordijnstoffen!

Hergebruik materialen

Onze recyclede collectie bestaat uit gordijnstoffen die van gerecycled materiaal is gemaakt. Het materiaal is afkomstig van PET-flessen, knipresten en kledingafval waar weer nieuwe garen van wordt gemaakt. 

Met de nieuwe garen worden nieuwe stoffen geweven. Sommige stoffen worden geweven in combinatie met niet gerecycled stoffen om de stoffen soepel te laten vallen.

Waterbesparing

Door te kiezen voor waterbesparend textiel kan waterverbruik verminderd worden en doet u een bijdrage aan een duurzamere toekomst. De leveranciers van duurzame gordijnstoffen gebruiken waterbesparende productiemethoden zoals gesloten systemen om verf en chemicaliën te recyclen. Ook wordt er gebruik gemaakt van waterbesparende verf- en kleurstoffen om het verbruik van water te verminderen. 

NATURALLY vriesco stof
Inbetween gordijnen op maat

Langere levensduur

Een langere levensduur van producten draagt bij aan duurzaamheid. Dat komt doordat producten langer mee gaan en minder vaak hoeven te worden vervangen. Onze gordijnstoffen zijn van hoog kwaliteit en hebben een lange levensduur.

De stoffen worden geweven met hoogwaardige garens en zijn bijna allemaal gecertificeerd. Ook de verf- en kleurstoffen die worden gebruikt zijn van duurzame materialen. 

GRS-keurmerk

Global Recycled Standard (GRS) certificaat staat garant voor de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van gerecyclede materialen. Gordijnstoffen die zijn voorzien van het GRS-keurmerk zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals plastic flessen en textielafval, en dragen bij aan het verminderen van de afvalberg. 

Bovendien garandeert een GRS-keurmerk dat stoffen van hoog kwaliteit zijn en net zo soepel zijn als nieuwe materialen. Onze duurzame collectie gordijnstoffen is voorzien van een GRS-keurmerk, wat voldoet aan de strenge milieunormen.

Oeko Tex 100 gordijnen

Oeko-Tex 100

Onze duurzame gordijnen zijn voorzien van een Oeko-Tex 100 certificaat. Dit certificaat staat voor de veiligheid van textielproducten voor mens en milieu. Gordijnstoffen met een Oeko-Tex 100 certificaat garanderen dat er geen schadelijke stoffen zoals zware metalen, formaldehyde en pesticiden aanwezig zijn. Dit keurmerk geeft u zekerheid dat de stof voldoet aan strenge veiligheidsnormen met respect voor mens en milieu.