Geluiddempende raambekleding

Duette op maat

Waarom geluiddempende raambekleding?

Wellicht woont u aan een drukke straat of weg, en wilt u het geluid van buiten dempen. Het toevoegen van geluiddempende raambekleding kan helpen om het geluid te verminderen. 

Ook helpt het tegen galm in huis. Vooral in strakke en moderne interieurs kan het erg galmen. Door het toevoegen van textiel zoals raambekleding en vloerkleden kan dit meestal worden opgelost. 

Geluiddempende gordijnen

De meest gekozen optie zijn geluiddempende gordijnen. Door de grootte oppervlakte aan geluidsabsorberende textiel werken gordijnen ook het beste tegen galm. Geluiddempende gordijnen hebben een speciale molton coating aan de achterkant van de stof zitten. 

Door een voering achter de gordijnen te zetten verbetert de functie van geluiddemping ook. Wilt u liever geen voering? Dan kunt u het beste een 2e raamdecoratie achter de gordijnen plaatsen zoals rolgordijnen of vouwgordijnen. 

Geluidsdempende gordijnen
Duette 64 mm

Duette® shades

Doordat Duette® shades bestaan uit 2 lagen stof, kunnen ze ook erg goed helpen tegen galm. Duette® shades zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen.

Bovendien blijft de lucht tussen de stoffen stil staan. Dit werkt isolerend waardoor de warmte ook binnen blijft in de winter, en in de zomer de warmte buiten blijft. Duette® shades zijn dus isolerend, warmte werend en geluidsdempend!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen met molton coating zeer goed werken tegen galm. Ook het voeren van vouwgordijnen verbetert de akoestiek in huis. 

Vouwgordijnen hebben een zeer elegante uitstraling. Het is verkrijgbaar in meer dan 800 soorten stoffen in verschillende kleuren, materialen, en types.