Gordijnsoorten

Gordijnsoorten

Gordijnen zijn er in verschillende soorten. Bent u opzoek naar gordijnen op maat? Op deze pagina hebben we alle gordijntype en de kenmerken op een rijtje gezet zodat u bijzonder mooie gordijnen voor slaap- of woonkamer kunt uitkiezen!

In between gordijnen
Lichtdoorlatende gordijnen

Lichtdoorlatende overgordijnen

Overgordijnen hebben een sfeervolle en warme uitstraling in de kamer. Een overgordijnstof laat licht door, maar houdt ook de inkijk tegen. Overgordijnen zijn een goede oplossing voor kamers waar het geluid weerkaatst en hol klinkt. Overgordijnen verbeteren namelijk de akoestiek in huis. Verder blijft de warmte beter in huis hangen door de isolerende functie van overgordijnen.
Kies overgordijnen als u:
 1. Meer sfeer en warmte wilt brengen aan uw interieur
 2. De akoestiek in een kamer wilt verbeteren
 3. Thermische isolatie in een ruimte wilt verbeteren

Verduisterende overgordijnen

Verduisterende gordijnen houden het licht van buiten tegen om de kamer te verduisteren. De hoeveelheid verduistering hangt af van het type stof, maakwijze van de stof, en soms de kleur. Verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in semi-verduisterende gordijnstoffen en black out gordijnstoffen.

Semi-verduisterende gordijnstoffen
Semi-verduisterende gordijnen zijn 3 laags geweven, waarbij de middelste laag zorgt voor verduistering. De middelste laag is zwart en zorgt bij donkere kleuren voor 60-80% verduistering. De lichte kleuren zorgen voor ongeveer 50% verduistering.

Black-out gordijnstoffen
Black-out stoffen zijn 100% verduisterend, want er wordt een lichtdichte laag aan de achterkant van de stof aangebracht. De lichtdichte laag is als coating of voering aangebracht. Als u een (slaap)kamer zo donker mogelijk wilt hebben, dan kunt u het beste voor black-out kiezen.

Gordijnen met voering

Het aanbrengen van een voering aan overgordijnen is een duurzame keuze; de gordijnen gaan namelijk langer mee. De voering wordt aangebracht als een soort beschermlaag tegen verkleuring en slijtage, waardoor de gordijnen langer mooi blijven.
Bovendien zorgt een voeringlaag dat de gordijnen extra ‘body’ krijgen, en dus rijker en voller uitstralen. Ten slotte verbetert een voering de isolerende werking en akoestische waarde van het gordijn.

Kies een voering bij uw overgordijn als u: 
 1. Een langere levensduur aan uw gordijnen wilt geven
 2. De isolatiewaarde van uw gordijn wilt verbeteren
 3. De akoestische waarde van uw gordijn wilt verbeteren
 4. Een rijke en volle uitstraling aan uw gordijn wilt geven

Inbetweens

Een inbetween is een dunne gordijnstof dat licht doorlaat en het zonlicht filtert. Wanneer de inbetween gesloten is, heeft u alsnog veel licht in de kamer. Met inbetweens is de inkijk overdag minimaal, maar ’s avonds heeft u met de lampen aan wel inkijk. Een combinatie met harde raamdecoratie of overgordijnen zorgt ervoor dat u ’s avonds geen inkijk meer heeft.

Kies inbetween als u:
 1. Meer sfeer wilt in een kamer met behoud van (dag)licht
 2.  Het zonlicht wilt filteren
Inbetween gordijnen
Vitrage gordijnen

Vitrage

Vitrage wordt ook wel glasgordijn genoemd. Vitrages zijn hele dunne gordijnen die het zonlicht enigzins beperken. De inkijk wordt ook belemmerd als het buiten licht is. Vitrages kunnen erg decoratief zijn en worden meestal gecombineerd met overgordijnen.

Kies vitrages als u:
 1. Inkijk overdag wil tegenhouden
 2. Zonlicht enigzins wil beperken
 3. Sfeer in uw interieur wilt brengen