Rolgordijnen

Wat zijn rolgordijnen?

Een rolgordijn is een type raamdecoratie dat wordt opgerold op een buis door middel van een ketting of elektrisch. De rolgordijn is een simpele en moderne soort raamdecoratie. Bovendien passen rolgordijnen bij interieurstijlen zoals; Scandinavische stijl, industriële stijl en landelijke stijl. Uiteraard is de afwerking en soort stof zeer bepalend in de uitstraling van de rolgordijn.

Duo rolgordijn

Transparanties

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in transparante stoffen, lichtdoorlatende stoffen, verduisterende stoffen en metallic stoffen. Alle stoffen hebben specifieke eigenschappen en voordelen. Lees meer over de soorten rolgordijnstoffen in de onderstaande drop-down:

Transparante stoffen zijn dun en houden minimaal zonlicht tegen. De stof zorgt voor een decoratieve uitstraling en u kunt er doorheen kijken. Wanneer het licht door de stof schijnt kan het de ruimte in de kleur van de stof filteren.

Lichtdoorlatende stoffen worden vaak in woonkamers gekozen. Bij lichtdoorlatende stoffen heeft u geen uitzicht naar buiten maar wel meer privacy overdag. De stof dimt het zonlicht waardoor u minder last van direct zonlicht in de kamer heeft.  

Bij verduisterende stoffen wordt het zonlicht tegengehouden en is het ’s zomers stukken koeler in de kamer. De stof is voorzien van een black-out coating aan de achterkant waardoor er geen licht door de stof kan. We raden aan om verduisterende stoffen met zijprofielen en een cassette te laten afwerken. De kieren aan de zijkant worden hierdoor kleiner waardoor er minder zonlicht binnenkomt.

Een metallic stof is voorzien van een metallic coating aan de achterkant.  De metallic coating zorgt ervoor dat het zonlicht reflecteert naar buiten en het in de kamer koeler blijft. Bij een metallic stof kunt u naar buiten kijken, maar overdag van buiten niet naar binnen.

Rolgordijn op maat
Rolgordijnen op maat

Kleuren en materiaal

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in ruim 400 kleuren in verschillende materialen, transparanties en dessins. De meeste stoffen zijn van polyester, of in combinatie met kleine hoeveelheden van natuurlijke materialen zoals linnen en katoen. Daarnaast is er een ruim aanbod in brandvertragende stoffen wat meer veiligheid biedt in huis.

Bedieningsgemak

Rolgordijnen zijn vrij eenvoudig te bedienen. De traditionele manier van bedieningstype is een handmatige bediening met kunststof of metalen ketting. Met behulp van de ketting wordt het rolgordijn open en dicht gedaan. 

Rolgordijnen kunnen ook elektrisch worden bediend met een afstandsbediening en smartphone. Elektrische rolgordijnen hebben geen koorden aan de zijkant en zijn dus veiliger als u kleine kinderen heeft. Bovendien zijn elektrische rolgordijnen gebruiksvriendelijker, omdat uw rolgordijnen eigenlijk altijd automatisch open en dicht gaan.

Rolgordijnen op maat

Toepassingen

Rolgordijnen zijn geschikt voor bijna alle raamvormen, zoals vaste ramen, openslaande ramen, houten draaikiepramen, deuren en schuifpuien. Doordat verschillende materialen ook brandvertragend zijn, zijn rolgordijnen ook geschikt voor kantoren en bedrijven.

Cassette en onderlat

Onze rolgordijnen kunnen worden afgewerkt met een cassette aan de bovenkant zodat de buis niet meer zichtbaar is. Een cassette en onderlat oogt rijker en geeft de rolgordijn een karakter. De onderlat kan gekozen worden als onbeklede aluminium onderlat, antraciet onderlat, zwarte onderlat, witte onderlat of een beklede onderlat met dezelfde stof van de rolgordijn.

Rolgordijnen met kabelzijgeleiding
Rolgordijn op maat

Maatwerk en garantie

Al onze producten zijn uniek in soort en worden op maat gemaakt. Afhankelijk van het materiaal en bediening kan een rolgordijn tot 330 cm breed en 300 cm hoog worden gemaakt.

Het is gemakkelijk om iets te beloven, maar wij geven liever garantie: 5 jaar fabrieksgarantie op rolgordijnen. We garanderen hiermee dat u jarenlang zorgeloos kunt genieten van uw raamdecoratie.