Isolerende raambekleding

Energiebesparend

Raamisolatie

Bij raamisolatie denken we al gauw aan HR++ glas of triple glas. Het zorgt ervoor dat het huis een stuk warmer wordt en bespaart flink op energiekosten. Soms lukt het niet om HR++ te plaatsen en zoekt men voor een alternatief. Bij de Sterren interieur hebben we een breed assortiment aan isolerende raambekleding. Daarbij blijft het een stuk warmer in de woning en werkt zo ook nog eens energiebesparend. 

Duette 64 mm

Mogelijkheden

Isolerende raambekleding

Er zijn veel mogelijkheden in isolerende raambekleding, waarbij sommige beter isoleren dan andere. De exacte besparing hangt af van het soort glas, verwarming, kamertemperatuur en het sluiten van de gordijnen/raambekleding. Ook zou u naar de zogeheten U-waarde moeten kijken. Hoe lager deze U-waarde, hoe meer warmte wordt behouden en dus meer comfort en lagere energierekening. Mogelijkheden in isolerende raambekleding zijn (rol)gordijnen, Duette® en  Plisségordijnen. 

Eindeloze mogelijkheden

(Rol)gordijnen

Rolgordijnen hebben nog een vrij hoge U-waarde. Deze zijn vaak enkel laag en verkrijgbaar in verschillende transparanties en diktes. Normale gordijnen hebben een betere U-waarde, welke natuurlijk afhangt van de soort gordijnen. Kiest u voor gordijnen zonder voering dan zal de U-waarde iets hoger liggen, met voering lager en de Sun Block coating nog lager. 

U-waarde

  • Enkelglas (3.2-3.4)

  • Dubbel glas (2.4)

  • Dubbel glas HR ++ (1.0)

Rolgordijnen op maat
Duette badkamer

Beste optie als raambekleding voor isolatie

Duette®

Duette® zijn raambekleding die ook wel dubbele plissé gordijnen worden genoemd. Duette® zijn leverbaar in verschillende transparanties zoals; transparant, semi transparant, en verduisterend met een low-e gemetalliseerde folie. Deze warmtewerende folie zorgt ervoor dat de lucht die door de horizontale buisjes zit een extra isolerende werking hebben. 

U-waarde Duette® met warmtewerende folie

  • Enkelglas (2.1)

  • Dubbelglas (1.5)

  • Dubbelglas HR++ (0,8)

Als u al een dubbelglas heeft met HR++ heeft, zal deze in combinatie met een Duette® warmtewerend folie een effect hebben zoals HR+++ glas met isolerende kozijnen. 

Enkele laag met 20mm plooibreedte

Plisségordijnen

Plisségordijnen lijken erg op een Duette®, maar zijn enkel laags en hebben een plooibreedte van 20 mm. Ze zijn verkrijgbaar in verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren, en patronen.

U-waarde van een Plisségordijn is ongeveer gelijk aan een rolgordijn. 

Duette badkamer

Beste optie als raambekleding voor isolatie

Gordijnen

Gordijnen zijn een uitstekende vorm voor extra isolatie. Daarnaast zijn ze ook erg sfeervol. Isolerende gordijnen zijn er op verschillende manieren. Wilt u meer weten over isolerende gordijnen? Neem een kijkje in onze brochure. 

Bekijk onze brochure

[dflip id="4846" ][/dflip]